1363 

po polsku



SERNIK GOTOWANY 2 - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska














Sernik gotowany 2
1 1/2 sera twarogowego chudego,
6-8 jaj,
25 dag margaryny,
25 dag (1 szklanka) cukru,
1 opakowanie budyniu ¶mietankowego (bez cukru),
cukier waniliowy lub esencja zapachowa,
1/2 szklanki mleka,
bakalie,
biszkopty lub herbatniki na spód sernika

Na dnie tortownicy u³o¿yæ biszkopty lub herbatniki. Margarynê w³o¿yæ do garnka i na ma³ym ogniu zagotowaæ z cukrem. Garnek odstawiæ. Do rozpuszczonej, lekko przestudzonej margaryny w³o¿yæ ser przepuszczony przez maszynkê i jaja. Ca³o¶æ wymieszaæ i postawiæ na ma³ym ogniu, ci±gle mieszaj±c. Kiedy w serniku poka¿± siê pêcherzyki powietrza, wlaæ budyñ rozpuszczony w mleku. Dodaæ bakalie i jeszcze raz krótko zagotowaæ. Gor±c± masê serow± wlaæ do tortownicy z biszkoptami lub herbatnikami. Sernik ostudziæ.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl