po polsku
FASZEROWANE ZIEMNIAKI - Warzywa, owoce : Wirtualna Kuchnia Polska
Faszerowane ziemniaki
4 du¿e ziemniaki
1 str±k papryki
2 pomidory
1 ¶wie¿y ogórek
2 ³y¿ki majonezu
zimny groszek lub kukurydza z puszki
15 dag szynki
sól, pieprz
natka pietruszki
Ziemniaki umyæ /nie obieraæ/, ka¿dy owin±æ foli±, upiec, ¶ci±æ wierzch i lekko naci±æ na krzy¿. Wydr±¿yæ pozostawiaj±c do¶æ grube ¶cianki. Warzywa oczy¶ciæ, umyæ, pokroiæ. Po³±czyæ z groszkiem lub kukurydz±, przyprawiæ do smaku, polaæ majonezem. Sa³atkê nape³niæ gor±ce ziemniaki, udekorowaæ natk± pietruszki.
Ziemniaki mo¿na nadziaæ dowoln± sa³atk± jarzynow± z majonezem lub innym sosem.
MM
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpajaa1981.pev.pl