217 (2).HTM 

po polsku



KALAFIOR ZE SZPINAKIEM - Warzywa, owoce : Wirtualna Kuchnia Polska














Kalafior ze szpinakiem
1 kalafior (60 dag),
cukier i sól,

SOS:
20 dag szpinaku,
1/2 szklanki ¶mietany,
1/2 pêczka szczypiorku,
2 z±bki czosnku,
2 ³y¿ki soku z cytryny,
cukier,
sól i pieprz,

Kalafior oczy¶ciæ, op³ukaæ, ugotowaæ na pó³miêkko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, os±czyæ, ostudziæ i podzieliæ na cz±stki.
Przygotowaæ sos:
Szczypiorek umyæ, posiekaæ. Czosnek obraæ, zmia¿d¿yæ.
Szpinak przebraæ, op³ukaæ, sparzyæ, odcedziæ, os±czyæ,
zmiksowaæ wraz z czosnkiem, po³±czyæ ze ¶mietan± i szczypiorkiem. Doprawiæ sokiem z cytryny, cukrem, sol± i pieprzem. Kalafior polaæ sosem.

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl