2977 

po polsku


Kuchnia z szybkowaru
50 dag wo³owiny,
1 pêczek w³oszczyzny z kapust±,
1 cebula,
5-6 ziaren pieprzu,
1 listek laurowy,
3 ziarnka ziela angielskiego,
1 I wody; sól do smaku

Umyte miêso doprowadziæ w szybkowarze (otwartym) do wrzenia odszumowaæ (zdjête szumowiny zu¿yæ np. do sosu - cenne bia³ko!). Zamkn±æ szybkowar i ogrzewaæ 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyæ, zawarto¶æ posoliæ, w³o¿yæ oczyszczon± w³oszczyznê oraz podpieczon± na ogniu cebulê, dodaæ pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Szybkowar ponownie zamkn±æ i ogrzewaæ jeszcze 15 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego. Podawaæ z oddzielnie ugotowanym makaronem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl