652 

po polsku


15 dag ry¿u
25 dag pieczonej baraniny
³y¿ka t³uszczu
ma³a cebula
1 dag suszonych grzybów
3 dag sera tyl¿yckiego
sól
pieprz
Sos pomidorowy:
8 dag pasty pomidorowej
2 ³y¿ki t³uszczu
2,5 ³y¿ki m±ki
cebula
szklanka roso³u (kostka przyprawy do zup)
sól
cukier

Przyrz±dziæ ry¿ wed³ug przepisu Risotto z cynaderkami. Miêso, ry¿ i ugotowane grzyby zalaæ sosem pomidorowym przygotowanym nastêpuj±co: cebulê obraæ, op³ukaæ, posiekaæ w drobn± kostkê, udusiæ na t³uszczu i dodaæ do niej m±kê uprzednio lekko zrumienion±. Wymieszaæ, rozprowadziæ roso³em lub przypraw± do zup, rozpuszczon± w wodzie, dodaæ pastê pomidorow±, zagotowaæ i doprawiæ do smaku sol± i cukrem. Mas± nape³niæ muszelki, posypaæ utartym serem i zapiec w piekarniku (10-15 min.).
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl