1570 

po polsku



KISIEL Z JABLEK GOTOWANYCH - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska














Kisiel z jab³ek gotowanych
1/2 kg jab³ek,
6-8 dag cukru,
3 dag m±ki ziemniaczanej,
3/4 l wody

Jab³ka umyæ, pokroiæ (nie obieraæ), zalaæ wod± zagotowan± z cukrem, rozgotowaæ w rondlu pod przykryciem. Rozgotowane jab³ka przetrzeæ, dodaæ do nich cukier. M±kê ziemniaczan± rozprowadziæ ma³± ilo¶ci± przegotowanej zimnej wody, zawiesinê po³±czyæ z przecierem z jab³ek i dok³adnie mieszaj±c zagotowaæ. Gor±cy kisiel wlaæ do salaterek, ostudziæ.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl