594 

po polsku


Kuchnia z szybkowaru
Udka z 1 królika,
1 ³y¿eczka m±ki,
1 listek laurowy,
1 ³y¿ka t³uszczu,
4-5 z±bków czosnku,
1 pêczek pietruszki zielonej,
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
sól, pieprz i tymianek lub melisa do smaku

Pokroiæ udka na 3-4 czê¶ci ka¿de, posoliæ, popieprzyæ, oprószyæ m±k± obrumieniæ w szybkowarze na t³uszczu. Posypaæ roztartym listkiem laurowym i tymiankiem, skropiæ sokiem z cytryny (kwaskiem), wlaæ 0,5 szklanki wody, zamkn±æ szybkowar i ogrzewaæ 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego. Otworzyæ szybkowar, wsypaæ posiekany czosnek i pokrojon± natkê pietruszki.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl