728 

po polsku


Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez ko¶ci z ud¼ca
2 cebule
4-5 suszonych grzybów
2-3 ³y¿ki ¶mietany
1 ³y¿eczka m±ki
4 dag t³uszczu
1 p³aska ³y¿ka przyprawy "Jarzynka"
sól i pieprz do smaku

Miêso dobrze pobiæ t³uczkiem, natrzeæ sol± i pieprzem, obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu. Dodaæ oczyszczon± i pokrojon± cebulê i zrumieniæ razem z miêsem. Posypaæ miêso przypraw±, w³o¿yæ umyte grzyby, wlaæ 1 szklankê wody i zamkn±æ szybkowar. Ogrzewaæ 35 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnêtrznego. Po otwarciu szybkowaru wyj±æ miêso i grzyby, sos zmiksowaæ i po³±czyæ ze zmieszan± z m±k± ¶mietan±, zagotowaæ. Miêso pokroiæ w plastry; grzyby w paseczki, polaæ sosem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl