1930 

po polsku


ok.1 kg ¶wie¿ego dorsza
pó³ selera ¶redniej wielko¶ci
du¿a cebula
3/4szklanki czerwonego wina
³y¿ka mas³a
³y¿eczka przyprawy curry lub ostrej papryki
sól

Dorsze sfiletowaæ i podzieliæ na porcje. Naczynie ogniotrwa³e wysmarowaæ mas³em, u³o¿yæ czê¶æ filetów, przesypuj±c je sol± i curry lub papryk±. Cebulê posiekaæ, seler zetrzeæ na tarce jarzynowej. Na warstwie filetów u³o¿yæ warstwê warzyw i przykryæ kolejn± warstw± filetów posypanych przyprawami. Na wierzchu u³o¿yæ kawa³eczki mas³a. Naczynie przykryæ i dusiæ na ma³ym ogniu ok. 30 min. Podawaæ z pieczywem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pajaa1981.pev.pl